Kraay jr. na dit seizoen weg bij Lienden

20 april 2011, 09:14   Bijgewerkt: 20 april 2011, 09:24

Hans Kraay jr. is bezig aan zijn laatste maanden bij FC Lienden. De flamboyante coach vertrekt aan het eind van dit seizoen bij de ploeg uit de Topklasse. "Ik houd van deze club, zal dat ook altijd blijven doen, maar nu moet ik een keer een frisse neus halen. Zeven seizoenen is mooi geweest", motiveert hij zijn besluit om te gaan.

Kraay kwam zeven jaar geleden, toen Lienden nog anoniem in de marge van het Betuwse amateurvoetbal speelde, naar de club. De clubleiding zag het vertrek van Kraay niet aankomen. Volgens hoofdsponsor en bestuurslid Adrie Timmer kwam de beslissing van de coach, die geen trainersdiploma heeft, als een 'donderslag bij heldere hemel'. "Er was in principe nog een overeenkomst voor volgend seizoen, maar wij gaan Hans geen strobreed in de weg leggen. We hebben hier te maken met een uniek iets in de voetballerij: trainer en club gaan als vrienden uit elkaar. Zonder enige ruzie, daar hoeft niemand naar te graven want er is geen meningsverschil of onvrede over elkaars functioneren", zegt hij op de website van FC Lienden.

Met Kraay jr. op de bank wist FC Lienden in zeven seizoenen tot driemaal toe te promoveren. Momenteel staat de ploeg keurig achtste in de Topklasse zondag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen