Owen: "WK komt niet in gevaar"

1 mei 2006, 13:26

Michael Owen kan opgelucht ademhalen. De Britse aanvaller maakte afgelopen weekend zijn rentree na maandenlang blessureleed, maar dat ging niet zonder problemen. Owen klaagde na afloop van het duel over pijn in dezelfde voet als waar hij zijn middenvoetsbeetje gebroken had. Doktoren hebben hem echter gerust gesteld. "Dit soort pijn schijnt normaal te zijn, er is niets aan de hand", zegt de opgeluchte aanvaller van Newcastle United.

Het goede nieuws van Owen komt voor de Engelse voetbalfans als geroepen. De Britten zagen hun WK-droom uiteen spatten door de blessures van Wayne Rooney en Michael Owen, maar over laatstgenoemde lijkt men zich geen zorgen meer te hoeven maken. De 26-jarige spits klaagde na zijn rentree over pijn in zijn voet, maar er blijkt niets aan de hand te zijn. "Dat is een enorme opluchting", zegt hij tegen The Times.

{image[244723][right-half][]}"Ik heb van de doktoren te horen gekregen dat dit soort pijn normaal is na een dergelijke blessure. Er is geen enkele reden waarom ik niet op tijd fit zou zijn voor het WK in Duitsland", aldus de jonge aanvaller van Newcastle United. "In principe zou de pijn de komende dagen weg moeten zakken, waardoor ik zondag al misschien weer mee kan spelen in het duel met Chelsea."

Owen ging aan het begin van dit seizoen van Real Madrid naar Newcastle United, maar kwam door zijn blessure pas twaalf keer in actie voor de Magpies. In deze twaalf duels wist hij al wel zeven keer te scoren. Met Wayne Rooney vormt hij het beoogde aanvalsduo van Engeland op het WK. Diezelfde Rooney brak echter dit weekend een botje in zijn voet, waardoor hij vier tot zes weken niet kan voetballen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen