Arsenal morst punten, Van der Vaart blinkt uit

Ger
20 april 2011, 22:36   Bijgewerkt: 20 april 2011, 23:17

Arsenal heeft woensdagavond twee punten laten liggen in de Engelse titelstrijd. In een watertandende Londense derby bij Tottenham Hotspur werd het 3-3. Voor de thuisploeg was Rafael van der Vaart twee keer trefzeker, terwijl Robin van Persie scoorde namens de equipe van manager Arsene Wenger.

De toeschouwers op het volgepakte White Hart Lane kregen binnen dertien minuten al drie doelpunten te zien. Theo Walcott zette Arsenal op aangeven van Cesc Fabregas op voorsprong. Slechts twee minuten na de openingstreffer tekende Van der Vaart voor de gelijkmaker. Samir Nasri bracht Arsenal kort daarop evenwel opnieuw aan de leiding. De 1-3 van Robin van Persie leek het duel nog voor de pauze te beslissen, maar dankzij een goal van Tom Huddlestone in de 44e minuut bleef Tottenham in de wedstrijd.

Door de nieuwe remise blijft Arsenal op zes punten staan van Manchester United. De koploper was een dag eerder bij Newcastle United op 0-0 blijven steken. The Gunners krijgen op de ranglijst bovendien gezelschap van Chelsea, dat op Stamford Bridge met 3-1 won van Birmingham City. Florent Malouda was met twee goals de grote man bij The Blues, die net als Arsenal 64 punten verzamelden.