"Als ik zeg wat ik denk, is mijn loopbaan voorbij"

Koen Freriks
28 april 2011, 00:02   Bijgewerkt: 28 april 2011, 00:37

José Mourinho moest op zijn tong bijten om niet volledig los te gaan na de thuisnederlaag tegen FC Barcelona. De trainer van Real Madrid vond de hele arbitrage belachelijk en haalde er het verleden bij. "Als ik nu zeg wat ik denk, is mijn loopbaan voorbij", brieste de Portugees.

Mourinho werd na de rode kaart van Pepe naar de tribunes gestuurd. "Ik zei helemaal niets, ik lachte alleen een beetje", speelde hij de vermoorde onschuld. "Elke keer in de halve finale wordt mijn team benadeeld, het is echt ongelooflijk."

Het wegsturen van Pepe, dat overigens volledig terecht was, was het breekpunt in de Clásico, vindt ook Mourinho. "Bij een stand van 0-0 had ik Kaka in het veld gebracht voor Diarra, maar nu moest ik mijn hele plan omgooien."

Toen er werd doorgevraagd op het optreden van scheidsrechter Wolfgang Stark ontplofte Mourinho. "Waarom? Waarom Ovrebo, De Bleeckere, Busacca of Stark? Het is in elke halve finale hetzelfde verhaaltje. Natuurlijk is Barcelona een fantastische ploeg, maar waarom mocht Chelsea twee jaar geleden niet naar de finale? Waarom ontsnapte ik met Inter vorig seizoen ternauwernood met tien man? Ik snap het niet. Ik feliciteer Barcelona met de zege, maar ook vanwege haar macht binnen het voetbal", denkt de Real-manager aan een complot binnen de UEFA.

Over zijn kansen in de return is hij pessimistisch. "Een nieuw wonder met tien man was niet mogelijk. Ja, ik denk dat we eruit liggen. We gaan naar Camp Nou met alles wat we hebben om een resultaat te boeken, maar ik zie het niet."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen