FC Zwolle tegen FC Den Bosch mét Boer

28 april 2011, 19:51   Bijgewerkt: 5 mei 2011, 16:02

Diederik Boer staat vrijdag in het competitieduel met FC Den Bosch ‘gewoon’ in het doel van FC Zwolle. De KNVB schorste de goalie van de lijstaanvoerder in de Jupiler League vorige week voor vier wedstrijden, maar daartegen is hij in beroep gegaan. Hangende het onderzoek mag Boer het Zwolse doel bewaken.

Boer kreeg anderhalve week geleden tegen Sparta rood voor een wilde tackle. In eerste instantie deed de aanklager hem een voorstel van drie duels schorsing, plus één voorwaardelijk. Dat vond Boer te veel, maar de tuchtcommissie juist niet en die verhoogde de straf dan ook tot vier wedstrijden brommen, onvoorwaardelijk. Dat is dan, naar de smaak van Boer, logischerwijs ook te veel, waarop hij dus opnieuw beroep aan heeft laten tekenen. Deze zaak dient volgende week dinsdag.

Coach Art Langeler is blij dat Boer in de tussentijd mag spelen. “We zijn diktevreden over Leon ter Wielen, die de laatste twee duels heeft gespeeld. Maar met zijn routine is Boer belangrijk voor de ploeg. En we vinden de strafmaat na de rode kaart gewoon buiten de proporties. We hopen dat er in ieder geval een duel schorsing wordt geschrapt", vertelt de oefenmeester donderdag tegen De Stentor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen