Arsenal maakt Engelse titelstrijd weer spannend

1 mei 2011, 16:55   Bijgewerkt: 1 mei 2011, 17:35

Arsenal heeft zondag een gevoelige tik uitgedeeld aan Manchester United. De nummer drie versloeg de koploper van de Premier League op eigen veld met 1-0. Aaron Ramsey maakte in het Emirates Stadium het enige doelpunt. Daardoor staat Chelsea op drie punten achterstand, Arsenal heeft er zes minder.

Arsenal kwam sterk uit de startblokken tegen de rivaal uit Manchester. Jack Wilshere en Theo Walcott kregen grote kansen, maar faalden in de afronding. Een kwartier voor rust werd Arsenal benadeeld. Een pass van Walcott op Robin van Persie werd met de hand onderschept door United-captain Nemanja Vidic, maar de zuivere strafschop werd niet gezien door scheidsrechter Chris Foy.

Arsenal, dat dominant speelde, duwde daarna door, omdat alleen een overwinning de titelkansen in leven zou houden. Daardoor gaf het ruimte weg aan onder meer Wayne Rooney en Javier Hernandez, maar ook aan de andere kant gingen ze er niet in. In de tweede helft verschalkte Aaron Ramsey Untied-keeper Edwin van der Sar wel. Hij schoot in de 56ste minuut binnen. Arsenal verdedigde de voorsprong met succes, waardoor de druk volledig bij Manchester United ligt. De ploeg van Sir Alex Ferguson speelt volgende week de topper tegen Chelsea.