Lippi ambieert functie als bondschoach

4 mei 2011, 18:05

Waar Marcello Lippi eind maart al aangaf graag weer aan de slag te willen, heeft de Italiaanse oefenmeester nu aangeven dat zijn voorkeur daarbij uitgaat naar het bondscoachschap. De 63-jarige Lippi maakte zichzelf in 2006 onsterfelijk door Italië in Duitsland naar de wereldtitel te leiden. Afgelopen zomer deed hij weer een gooi met zijn land naar de wereldtitel, maar dat liep uit op een deceptie.

Ondanks dat de ervaren trainer graag weer keuzeheer van een land wil worden, sluit hij een terugkeer bij Italië op voorhand uit. "Ik heb daar al gedaan wat ik er moest doen", zei hij tegen Radio Monte Carlo. "Het is lastig om het leuk te houden in Italië. Als je twee wedstrijden verliest, heeft niemand het meer naar zijn zin."

Lippi geeft aan de afgelopen periode veelvuldig benaderd te zijn door verschillende clubs en nationale voetbalbonden. "Ik heb dit jaar veel aanbiedingen gehad maar ben nergen op in gegaan omdat ik besloten had dat ik er een jaar tussenuit zou gaan. Nu zal ik de aanbiedingen zorgvuldig in beraad nemen en als er iets interessants bij zit, zoals een land, dan zullen we wel zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen