IJsselmeervogels: "Promotie hoeft gelukkig niet"

6 mei 2011, 07:30   Bijgewerkt: 6 mei 2011, 15:45

IJsselmeervogels heeft geen zin om volgend seizoen in de Jupiler League te spelen. De Roden uit Spakenburg maken een uitstekende kans op het veroveren van het promotierecht, maar daar gaan ze geen gebruik van maken.

“Promoveren hoeft gelukkig niet”, lacht voorzitter Peter van Diermen in Nieuwsuur. “Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Je moet als club dan echt een reuzensprong maken, maar wij zitten als club nu prima in elkaar. We hebben dan ook geen zin om onszelf in het ongewisse te storten voor de eisen die gesteld worden om in de eerste divisie te mogen spelen. Onder die voorwaarden is er geen enkele kans dat wij ooit gebruik gaan maken van het recht om te promoveren.”

Die voorwaarden houden onder meer in: het hebben van zestien contractspelers, een accommodatie met minstens 2.500 zitplaatsen, een organisatie met de structuur van een BVO én de wedstrijden moeten op vrijdagavond gespeeld worden.

Dat laatste is een doorn in het oog van Jaan de Graaf, icoon van IJsselmeervogels. “Vrijdagavond MVV- IJsselmeervogels, welke supporters gaan er dan mee?”, vraagt hij zich af. “Veel mensen werken zaterdagochtend. Wij zijn een pure zaterdagclub. Dus waarom zouden wij ons gaan verloochenen om op vrijdagavond te voetballen?”

Om in aanmerking te komen voor het promotierecht moet IJsselmeervogels eerst kampioen in de topklasse zaterdag worden. Dat kan komend weekend al gebeuren. Vervolgens speelt het een play-off tegen de winnaar van de topklasse zondag, naar alle waarschijnlijkheid FC Oss. De Brabanders willen wél promoveren naar de Jupiler League, waaruit ze vorig jaar zijn gedegradeerd. De winnaar mag zich ook algeheel amateurkampioen van Nederland noemen. Die titel is voor IJsselmeervogels genoeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen