RKC terug in Eredivisie, Almere City degradeert

6 mei 2011, 21:48   Bijgewerkt: 7 mei 2011, 10:03

Na één jaar afwezigheid keert RKC Waalwijk terug op het hoogste niveau. De Brabanders gingen de slotdag van de Jupiler League in als koploper en pakten de titel door bij Fortuna Sittard een eenvoudige zege te boeken (1-2). Onderin de competitie viel het doek voor Almere City. De ploeg van coach Dick de Boer verloor en zag RBC Roosendaal, dat met 3-2 van Dordrecht won, langszij komen.

De koppositie van RKC Waalwijk kwam op de spannende slotavond van de Jupiler League geen moment in gevaar. In Sittard nam de ploeg, die vorige week de koppositie overnam van FC Zwolle, binnen een kwartier een 0-1 voorsprong. Fred Benson was met een diagonale boogbal de gevierde man bij de Brabanders.

Wat ook niet ongunstig was voor RKC, waren de tussenstanden van Almere City en RBC. Beide teams streden met Fortuna Sittard om lijfsbehoud. Fortuna had drie punten voorsprong op RBC en één op Almere en omdat RBC halverwege op 1-1 stond en Almere 1-0 achter, ontbrak bij Fortuna de noodzaak om zelf alles op alles te zetten. Toen RBC op voorsprong kwam nam de nervositeit bij de Fortuna-fans plotseling toe, maar de achterstand van Almere bij Den Bosch was geruststellend.

De titel was binnen voor RKC, iets dat in de winterstop nog voor onmogelijk gehouden werd. De achterstand op koploper Zwolle was toen enorm, maar een indrukwekkende inhaalrace bracht de Brabanders toch terug naar het hoogste niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen