Boerrigter: "Zwolle-uit was dé wedstrijd"

7 mei 2011, 10:37

Dertien punten. Dat was de achterstand van RKC Waalwijk op koploper FC Zwolle, ergens halverwege dit seizoen in de Jupiler League. Vrijwel niemand in Waalwijk hield meer rekening met directe promotie, maar een indrukwekkende inhaalrace bezorgde de ploeg toch de titel én het enkeltje Eredivisie. Een overwinning op Fortuna Sittard, vrijdag, was genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. 

"Fantastisch", zegt aanvaller Derk Boerrigter, de absolute smaakmaker van RKC dit seizoen, tegen FCUpdate.nl over de titel. "Gezien de grote achterstand op Zwolle was ons doel eigenlijk de tweede plaats, maar op een gegeven moment begon Zwolle zo veel punten te verspelen, dat we vol voor het kampioenschap gingen."

Cruciaal in de titelrace was een uitwedstrijd tegen FC Zwolle, drie speeldagen voor het eind van het seizoen. De achterstand van RKC op de koploper was op dat moment al geslonken tot drie punten en in het hol van de leeuw won RKC met 0-3. 

De koppositie veroverde RKC een week later, toen het thuis met 7-0 won van RBC en Zwolle punten zag verspelen tegen Den Bosch. De opdracht voor de laatste wedstrijd, uit bij Fortuna, was daarna eenvoudig voor RKC: winnen. Dat lukte, 1-2.

Eén van de spelers die vermoedelijk niet met RKC Waalwijk mee gaat naar de Eredivisie, is Boerrigter. Hij kan naar FC Utrecht en Ajax. "Er is nog niets rond hoor", haastte hij zich te zeggen. De aanvaller erkent dat hij toe is aan een stap hogerop. "Maar eerst ga ik lekker een feestje vieren met RKC. Dat hebben we wel verdiend."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen