Voskamp alsnog topscorer in Jupiler League

Ger
7 mei 2011, 11:54   Bijgewerkt: 7 mei 2011, 12:07

Op de slotdag van de Jupiler League heroverde Johan Voskamp de eerste positie op de topscorersranglijst. De aanvaller van Sparta nam vrijdag alle doelpunten in het duel met MVV (3-0) voor zijn rekening en kwam daarmee op een eindtotaal van 29.

"Toen ik er al bij rust drie had gemaakt, dacht ik de dertig wel te kunnen halen", zei Voskamp na afloop tegenover de camera van RTL. "Dat is toch een beetje een magisch aantal. Maar het zat er niet in. We namen wat gas terug in de tweede helft."

Voskamp blijft Zwolle-spits Sjoerd Ars, die vrijdag twee keer scoorde, net voor. De Spartaan nam aan het begin van het seizoen een voorsprong door bij zijn debuut voor de Kasteelbewoners tegen FC Almere City liefst acht keer te scoren.