Bayern bezegelt lot Sankt Pauli met achtklapper

7 mei 2011, 17:45   Bijgewerkt: 8 mei 2011, 01:49

Bayern München heeft er met een monsterzege voor gezorgd dat Sankt Pauli niet meer aan degradatie uit de Bundesliga kan ontkomen. De hekkensluiter kreeg zaterdagmiddag in eigen huis een flink pak slaag van de ploeg van interim-trainer Andries Jonker: 1-8. Aangezien Hannover 96 verloor van VfB Stuttgart is de Duitse grootmacht dankzij de klinkende overwinning in ieder geval zeker van plaats drie, een plek die recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Andries Jonker heeft daarmee aan zijn missie voldaan. De interim-trainer van Bayern, die in de slotfase van de competitie was aangesteld als vervanger van Louis van Gaal om de club uit Beieren naar de derde stek te loodsen, zag zijn team vooral na de pauze een galavoorstelling opvoeren. Bij rust leidden de bezoekers met 'slechts' 0-2, dankzij treffers van Mario Gomez en Daniel van Buyten. Na de thee kregen Frank Ribery en Arjen Robben het op de heupen. Beide spelers wisten tweemaal het net te vinden. Gomez maakte de acht vol door in het tweede bedrijf nog twee keer te scoren. De strafexpeditie is extra zuur voor Sankt Pauli aangezien de club als gevolg van de nederlaag afdaalt naar de 2. Bundesliga.

Dat had te de maken met de zege van Borussia Mönchengladbach, dat thuis met 2-0 wist te winnen van SC Freiburg. Die Fohlen klimmen door hun overwinning over Eintracht Frankfurt heen, dat met 2-0 onderuit ging tegen 1. FC Koln, naar de zestiende plaats in de Bundesliga. Borussia Dortmund, dat zich al verzekerde van de titel in de Duitse competitie, verloor op de voorlaatste speeldag 2-0 van Werder Bremen. Werder, dat een matig seizoen kent, stijgt door de zege naar de twaalfde plaats.

Bayern München mag zelfs nog hopen op rechtstreekse toelating tot het kampioenenbal. Nummer twee Bayer Leverkusen bleef tegen Hamburger SV, waar Eljero Elia het gehele duel meedeed, namelijk steken op 1-1. Het verschil tussen beide clubs is nu nog drie punten. Jonker, wiens ploeg een beter doelsaldo heeft, zal moeten hopen op een nederlaag van de Werkself om een verloren seizoen van Bayern nog wat kleur te geven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen