Kruys zet kritische Zwarthoed uit de selectie

10 mei 2011, 18:04   Bijgewerkt: 10 mei 2011, 18:09

FC Volendam-coach Gert Kruys heeft reservedoelman Theo Zwarthoed voorlopig niet nodig. De 28-jarige keeper is uit de selectie gezet, omdat hij tijdens de vorige wedstrijd tegen Veendam kritiek geuit zou hebben op de technische staf. De staf zou de niet-fitte doelman Robbin Ruiter verzuimd hebben te wisselen, stelt Zwarthoed.

"Onze keeper, Robbin Ruiter, was niet helemaal fit en een paar jongens van onze ploeg kwamen naar de dugout en zeiden dat hij eruit gehaald moest worden. Toen heb ik hun verteld dat ik het al had aangegeven en dat het blijkbaar allemaal mocht. En dat was kritiek op de leiding", zegt Zwarthoed tegen RTV Noord-Holland. De keeper is het volstrekt oneens met de beslissing van Kruys om hem om deze reden uit de selectie te zetten. "Dat ik om deze reden uit de selectie wordt gezet, vind ik onzin. Hij heeft zijn mening en ik heb mijn mening, alleen hij heeft het laatste woord."

Technisch en commercieel directeur Arie Obdam van FC Volendam wil weinig kwijt over het incident, maar bevestigt de voorlopige breuk. "Theo heeft zich enigszins misdragen en heeft hierbij zijn eigen belang boven het teambelang gezet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen