"Goede voorbeeld gegeven aan mannen Twente"

13 mei 2011, 07:30   Bijgewerkt: 12 mei 2011, 23:35

FC Twente maakte donderdag een einde aan de hegemonie van AZ in de Eredivisie Vrouwen. De dames uit Enschede onttroonden de Alkmaarders na drie seizoenen als landskampioen. Door op de slotdag thuis met 4-1 te winnen van Willem II, gaat de kampioensschaal deze jaargang naar Overijssel.

“Ik denk dat wij de terechte kampioen zijn”, vertelde Ellen Jansen na afloop met een brede glimlach aan RTV Oost. Ploeggenoot Anouk Dekker vulde aan: “Wij hebben een heel hecht team. We knokken volledig voor elkaar en hebben alles gegeven. Dit is de verdienste van ons allemaal.”

Dekker zorgde ervoor dat Twente tegen Willem II al na 23 seconden op rozen zat, door op aangeven van Maaike Heuver de 1-0 binnen te koppen. “Dat was natuurlijk een droomscenario. Dat nam alle spanning weg.” Vervolgens liep Twente uit tot 4-1, maar het had ook zomaar 6- of 7-1 kunnen worden, want Willem II was onmachtig.

Door het kampioenschap mag Twente na de zomer uitkomen in de Champions League. Dekker: “Ons seizoen kan niet meer stuk. Hopelijk maken de mannen het zondag af. Wij hebben ze alvast het goede voorbeeld gegeven, haha.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen