Blackpool en Wolves grijpen laatste strohalm

14 mei 2011, 16:01   Bijgewerkt: 14 mei 2011, 16:21

Blackpool FC en Wolverhampton Wanderers hebben zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Blackpool was is een sensationeel duel met 4-3 te sterk voor Bolton Wanderers. The Wolves wonnen hun uitduel van Sunderland met 1-3.

In het doelpuntrijke duel op Bloomfield Road had het publiek na 45 minuten al vijf goals gezien. Nadat Blackpool al vroeg op achterstand was gekomen door een treffer van Kevin Davies, rechtte de thuisclub de rug. Treffers van Dudley Cambell en Jasen Puncheon zorgen ervoor dat het na twintig minuten 2-1 voor de degradatiekandidaat stond. Na de gelijkmaker van Matthew Taylor zorgde Campbell met zijn tweede van de middag voor een 3-2 ruststand. Na de pauze kwam Bolton nog op gelijke hoogte maar Charlie Adam bezorgde de thuisploeg in de 63ste minuut alsnog de winst.

Bij het duel tussen Sunderland en Bolton verzorgde Boudewijn Zenden nog wel een assist namens de thuisploeg, maar doelpunten na rust van Steven Fletcher en George Elokobi bezorgde de bezoekers drie belangrijke punten. Everton verslikte zich in West Bromwich Albion. Youssuf Mulumbu kroonde zich al in de tiende minuut tot matchwinner: 1-0.

Blackpool klimt door de overwinning naar de achttiende plek in de Premier League. Wolverhampton stijgt voorlopig naar de zestiende stek.