Talentvolle Belg Rits transfervrij naar Ajax

Ger
18 mei 2011, 08:51   Bijgewerkt: 18 mei 2011, 14:26

Mats Rits heeft Ajax verkozen boven FC Utrecht. De talentvolle Belg (17) vertrekt deze zomer transfervrij bij Germinal Beerschot. Volgens zijn zaakwaarnemer Dick van Burik zet Rits in Amsterdam zijn krabbel onder een tweejarig contract.

"Ik kon ook voor PSV, Anderlecht en FC Utrecht kiezen. Maar bij Ajax was het gevoel het best", aldus Rits in De Telegraaf. "Op mijn veertiende heb ik - tussen twee seizoenen door - al eens met Ajax meegedaan op een toernooi in Groenlo. Het jaar daarna zou ik naar Amsterdam gaan. Maar uiteindelijk vond ik vijftien jaar te jong om te vertrekken en besloot ik voor GBA te kiezen. Ook omdat ik nog op school zat. Gelukkig kwam de kans twee jaar later alsnog."

De middenvelder voerde al gesprekken met diverse Ajacieden. "Vooral met Danny Blind, die ik nog ken uit de proefperiode. Hij was destijds technisch directeur. Maar ik heb ook bij Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld advies ingewonnen. Bij Toby ben ik in Amsterdam zelfs thuis geweest, omdat onze families elkaar kennen. Iedereen vond dat ik bij Ajax paste."

Rits stelt dat het de bedoeling is dat hij de voorbereiding met het eerste elftal van de Amsterdamse club meemaakt. "Daarna zal het ervan afhangen hoe snel ik me aanpas."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen