ADO wint van Roda, maar verliest Bulykin

19 mei 2011, 22:38   Bijgewerkt: 19 mei 2011, 22:57

ADO Den Haag mag blijven dromen van Europees voetbal. Tegen Roda JC Kerkrade zette de ploeg donderdag een eerste stap in de goede richting. Het won, ondanks een rode kaart voor Dmitry Bulykin vlak voor rust, met 4-2. Bij rust was het 4-1.

Voor ADO Den Haag eindigde de reguliere competitie in mineur, met vier nederlagen op rij leek de ploeg te zijn uitgeblust. Trainer John van den Brom uitte vertrouwen in de veerkracht van zijn spelers en inderdaad, de play-offs maakten onvermoede krachten los. De thuisclub startte vol elan. Na 23 minuten stond het al 3-0 door treffers van Lex Immers, Frantisek Kubik en Dimitri Boelikin.

De laatste uitwedstrijd had Roda JC met ruim verschil verloren, 5-0 bij NEC. Kort voor de rust kreeg ADO een stevige tik te verwerken. Topscorer Boelikin werd na een overtreding op Davy de Fauw van het veld gestuurd, voor de Rus is het seizoen vermoedelijk afgelopen. Daartegenover staat zondag de terugkeer van Wesley Verhoek, die donderdag net als de verdedigers Christian Kum en Pascal Bosschaart een schorsing moest uitzitten. De straf dateerde nog van drie seizoenen geleden, toen de Hagenaars ook aan de nacompetitie (toen met promotie naar de eredivisie als beloning) deel namen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen