Heijblok: "Vierde plek AZ knapper dan titel Ajax"

20 mei 2011, 17:48

Op de spannende slotdag van de Eredivisie kroonde Ajax zich ten koste van FC Twente tot landskampioen. Echter niet de Amsterdammers hebben dit seizoen de beste prestatie geleverd, maar AZ. Dat vindt Erik Heijblok.

“Ik vind de vierde plaats van AZ knapper dan de titel van Ajax”, vertelt Heijblok (33), reservekeeper bij AZ en in het verleden goalie van Ajax. “Vierde worden is echt een ongekende prestatie van de hele organisatie. We zijn veel ‘sterspelers’ kwijtgeraakt, maar hebben als hecht collectief goed gepresteerd. Wat mijn rol daarin was? Een rol als ervaren speler op de achtergrond. Daar voel ik me goed bij.”

Daarom bereikte hij vorige week overeenstemming over een nieuw contract met de Alkmaarders, dat vandaag werd ondertekend. “Het is heel simpel, ik heb het hier gewoon geweldig naar mijn zin. Ik word binnenkort 34 en vind het een compliment dat ik hier langer mag blijven. Dat zie ik als een grote waardering. Het werd me bij mijn beslissing om bij te tekenen overigens niet moeilijk gemaakt door andere clubs. Er is geen interesse geweest. Nee, ook niet uit de Eerste Divisie.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen