Evian Thonon Gaillard promoveert naar Ligue 1

20 mei 2011, 22:41

Evian Thonon Gaillard FC is voor het eerst in zijn bestaan gepromoveerd naar de Ligue 1. De ploeg zegevierde vrijdag op de voorlaatste speeldag van de Ligue 2 bij Reims (1-2), waardoor het promotie niet meer kan ontgaan.

Evian werd in 2003 opgericht. De ploeg ontstond uit een fusie tussen FC Gaillard en Ville-la-Grand. In 2007 voegde Olympique Thonon Chablais zich bij de fusieclub. Evian heeft zich rap opgewerkt op de Franse voetballadder. Dit was pas zijn eerste jaar in de Ligue 2. Vorig seizoen werd het kampioen in de derde divisie.

Eerder dit jaar baarde Evian overigens al opzien door in de Franse beker Olympique Marseille uit te schakelen. Het won met 3-1 van de topclub.

Evian is vooralsnog de enige ploeg die verzekerd is van promotie naar het hoogste niveau in Frankrijk. Dijon (61 punten), Ajaccio (59) en Le Mans (58) strijden op de slotdag, volgende week, om de twee resterende startbewijzen. Grenoble, dat vorig seizoen nog in de Ligue 1 speelde, is gedegradeerd naar de derde klasse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen