"Dorus de Vries kan absoluut mee in Oranje"

26 mei 2011 – Nadat eerder al Jelle ten Rouwelaar een kans kreeg, zijn voor de komende oefentrip naar Zuid-Amerika Tim Krul en Jasper Cillessen bij Oranje gehaald. Bondscoach Bert van Marwijk is duidelijk op zoek naar een geschikte tweede of derde keeper, maar volgens John van Zweden ziet de oefenmeester één kandidaat over het hoofd.

Van Zweden is mede-eigenaar van Swansea City, dat op het punt staat om te promoveren naar de Premier League. Dat is mede dankzij Dorus de Vries, die volgens Van Zweden wekelijks de sterren van de hemel keept bij de Engelse club.

"Het is heel simpel. Dorus is hier de laatste twee seizoenen zo geweldig goed. Bizar veel clean sheets en ook dit seizoen blinkt hij weer uit. Als je op dit niveau aanwezig en bepalend bent, dan kun je ook mee met Oranje. Ik vraag me af of hij (Van Marwijk, red.) hem wel eens heeft zien spelen", zegt Van Zweden in Voetbal International.

De beleidsmaker windt zich er duidelijk over op dat de inmiddels 30-jarige De Vries geen kans krijgt van Van Marwijk in Oranje. "Hoe is het in godsnaam mogelijk dat hij die keeper van NAC Breda (Jelle ten Rouwelaar, red.) oproept? Bert van Marwijk kan ik echt niet meer serieus nemen als bondscoach", moppert de Hagenaar.

Eredivisie

gerelateerd