Catania neemt na half jaar afscheid van coach

2 juni 2011, 10:59   Bijgewerkt: 2 juni 2011, 11:04

Catania heeft gebroken met trainer Diego Simeone. Dit meldt de FIFA op haar officiële website. De Argentijn, die in januari als opvolger was aangesteld van de ontslagen Marco Giampaolo, had nog een doorlopend contract tot medio 2012 bij de club uit de Serie A.

"Na vier maanden fantastisch werk geleverd te hebben en nieuwe professionele mogelijkheden te hebben overwogen, hebben clubeigenaar Pietro La Monaco en coach Diego Simeone gezamenlijke overeenstemming bereikt om het contract van de oefenmeester te beëindigen. De club wenst de trainer en zijn gehele staf veel succes in de toekomst", luidt het officiële statement van Catania.

Het ontslag van Simeone mag verrassend genoemd worden, aangezien de oud-international de Italiaanse club in de tweede seizoenshelft naar de dertiende plaats in de Serie A gidste. Onder zijn hoede verloor Catania slechts twee van de laatste tien competitieduels. 

De 40-jarige Argentijn voetbalde zelf onder meer bij Internazionale en Lazio Roma. De 106-voudig international beëindigde zijn spelersloopbaan in 2006. Daarna werkte hij als trainer bij Racing Club, Estudiantes, River Plate en San Lorenzo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen