Gullit ontslagen bij Terek na verlies bij Amkar

14 juni 2011, 17:37   Bijgewerkt: 14 juni 2011, 18:19

Ruud Gullit is ontslagen als trainer van Terek Grozny. De coach had van clubeigenaar Ramzan Kadirov te horen gekregen dat hij dinsdag moest winnen van Amkar Perm om zijn baan te houden en dat lukte niet. Door een goal in de laatste minuut verloor Gullit met 1-0. Direct na afloop werd hij ontslagen.

Veel duidelijker kan een boodschap niet zijn. Na de 4-2 thuisnederlaag van afgelopen vrijdag tegen CSKA Moskou was het geduld van eigenaar Kadirov, tevens president van Tsjetsjenië, op. Door middel van een officieel bericht op de website van de club liet Kadirov weten dat er gewonnen moest worden van Amkar Perm, anders moest Gullit vertrekken. Alleen een zege zou hem in het zadel kunnen houden.

Die zege kwam er niet. Op bezoek bij de middenmoter bleef het lang 0-0, maar als het eenmaal tegen zit, blijft het ook tegen zitten. In de allerlaatste minuut werd het 1-0, nota bene door een eigen doelpunt van Terek-speler Sergei Omelyanchuk.

De officiële bevestiging dat Gullit moest vertrekken, liet niet lang op zich wachten. Amper een half uur na het laatste fluitsignaal liet Kadirov al weten wat iedereen vermoedde: dat Gullit, na een dienstverband van een half jaar, moet opkrassen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen