FIFA-reglementen zitten La Ling in de weg

15 juni 2011, 22:11   Bijgewerkt: 15 juni 2011, 22:19

Het ziet er niet naar uit dat Tscheu La Ling de nieuwe algemeen directeur van Ajax zal worden. De oud-speler van de Amsterdammers en de club willen graag met elkaar in zee, maar FIFA-reglementen dreigen roet in het eten te gooien, zo weet AT5 woensdag te melden.

La Ling is namelijk eigenaar van de Slowaakse club AS Trenchin en dan schrijven de regels voor dat de Hagenaar vanwege belangenverstrengeling geen directeurschap mag aangaan bij nog een anderde voetbalclub.

La Ling heeft zich aan de Amsterdamse stadszender laten ontvallen dat hij nog steeds graag directeur wil worden bij Ajax, maar alleen als de wereldvoetbalbond daar toestemming voor geeft. Juridische adviseurs van de landskampioen zijn nu aan het onderzoeken wat er mogelijk is, maar laten weten dat het een erg lastige zaak gaat worden.

Eerder liet Marc Overmars al weten geen kandidaat te zijn om Rik van den Boog op te volgen als algemeen directeur van Ajax. De voormalig speler van de Amsterdamse club acht zichzelf momenteel niet geschikt voor de functie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen