Löw bevestigt: interlandcarrière Ballack voorbij

16 juni 2011, 11:35   Bijgewerkt: 16 juni 2011, 11:51

Het tijdperk-Michael Ballack in de nationale ploeg van Duitsland zit er op. Op de website van de Duitse bond bevestigt bondscoach Joachim Löw dat de voormalig aanvoerder niet langer in aanmerking komt voor die Mannschaft.

Ballack was jarenlang de grote vedette van Duitsland. Hij leidde het land onder meer naar de finales van het WK 2002 en EK 2008, maar miste het WK in Zuid-Afrika vanwege een blessure. Daarna kreeg hij geen uitnodiging meer, ook niet toen hij inmiddels weer topfit was. Hierdoor werd al maanden gespeculeerd over de toekomst van Ballack in de nationale ploeg en donderdag bevestigde Löw wat iedereen al min of meer dacht: dat de middenvelder niet meer opgeroepen wordt.

"De afgelopen maanden hebben veel jonge spelers de neus tegen het venster gedrukt en de ontwikkeling van het team sinds het WK 2010 is zeer positief", motiveert Löw zijn besluit om verder te gaan zonder de 34-jarige Ballack. "Nu het seizoen van het EK voor de deur staat, is het tijd voor duidelijkheid. Ik heb verschillende keren met Michael gesproken en heb de indruk dat hij begrip heeft voor de situatie."

In totaal kwam Ballack tot 98 interlands voor Duitsland. Hij miste de finale van het wereldkampioenschap van 2002 tegen Brazilië (0-2) wegens een schorsing. In augustus tegen Brazilië neemt hij officieel afscheid als international.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen