Plekje Leonardo in dug-out van Inter is gewild

17 juni 2011, 19:26   Bijgewerkt: 18 juni 2011, 00:44

Het is een vreemde situatie. Leonardo zwaait officieel nog de scepter over Internazionale als coach, maar de clubleiding is achter de schermen al druk op zoek naar een opvolger. De Braziliaan zal waarschijnlijk deze week nog de overstap maken naar Paris Saint Germain, waar hij in dienst zal treden als technisch directeur. Ondertussen vechten diverse trainers om het lege stoeltje dat hij achterlaat in de dug-out van Inter.

{image-old[41533][left-half][]}"Ik heb al talloze aanbiedingen gekregen en nu moet ik kiezen", liet voorzitter Massimo Moratti vrijdag weten. Marcelo Bielsa leek op weg  om de nieuwe trainer van de Italiaanse grootmacht, maar de Argentijn bedankte om persoonlijke redenen voor het aanbod om in Milaan aan de slag te gaan. 

Carlo Ancelotti wordt ook genoemd in het rijtje met mogelijke opvolgers van Leonardo, maar volgens Moratti is de naam van de voormalig coach van Chelsea nog niet bij hem opgekomen als toekomstig coach van de Nerazzurri. "Wat hem betreft kan ik zeggen dat niemand hier nog aan hem heeft gedacht, maar dat is zeker niet omdat we hem niet op waarde schatten", zegt Moratti op de officiële site van zijn club.

{image-old[50175][right-half][]}Tuttosport tovert weer een geheel andere naam uit de hoge hoed, maar dan op de iets langere termijn. Het Italiaanse medium meldt dat de club van Wesley Sneijder FC Barcelona-oefenmeester Josep Guardiola in 2012 wil inlijven als trainer. Alle geruchten ten spijt, voorlopig is Leonardo nog altijd de coach van de club uit Milaan.

De Braziliaan werd eind vorig jaar aangesteld als vervanger van Rafael Benitez. Hoewel hij sterk begon met Inter, moesten de Nerazzurri de landstitel aan aartsrivaal AC Milan laten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen