"Te lange noppen oorzaak blessure Rooney"

2 mei 2006, 17:25

Voormalig Liverpool-middenvelder Craig Johnson denkt te weten hoe het komt dat steeds meer voetballers gebroken middenvoetsbeetjes oplopen. Nadat eerder ook al David Beckham, Steven Gerrard en Michael Owen een dergelijke blessure opliepen, was het afgelopen weekend de beurt aan Wayne Rooney. Dit had volgens Johnson gemakkelijk voorkomen kunnen worden. "Het is een kwestie van verkeerd schoeisel", beweert hij.

Johnson, een geboren Zuid-Afrikaan, werkte tijdens zijn loopbaan als voetballer jarenlang bij Adidas. Hij is dan ook een kenner op het gebied van voetbalschoenen en is van mening dat de meeste moderne voetbalschoenen veel te grote noppen hebben.

 Volgens Johnson kunnen dit soort schoenen een dergelijke blessure opleveren. "Rooney liep zijn blessure op omdat zijn noppen te lang in de grond bleven staan. Deze blessure is een schoolvoorbeeld van een blessure die voorkomen had kunnen worden met een schoen waarbij de noppen wél op tijd uit de grond gaan", is de theorie van Johnson.

"We praten bij hier bij Adidas al twee of drie jaar over, maar het wordt nu tijd om er snel en adequaat iets aan te doen", realiseert Johnson zich. "Ik heb altijd gezegd dat we kritisch moeten kijken naar de noppen. Hoe langer de noppen in het veld blijven, hoe zwaarder het is voor je knieën, enkels en middenvoetsbeetjes. Kleinere noppen maken de kans groter dat dergelijke blessures in de toekomst voorkomen worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen