Eriksen baalt: "Te veel kansen gemist"

19 juni 2011 – Voor Jong Denemarken liep het EK onder 21 zaterdag uit op een enorme deceptie. Het gastland had in zijn laatste groepswedstrijd tegen Jong IJsland slechts één puntje nodig om de halve finale te halen, maar verloor met 3-1.

Een onnodige nederlaag, omdat de Denen kansen voldoende kregen om te scoren. Maar evenals eerder dit toernooi tegen Jong Zwitserland (0-1) faalden de jonge Scandinaviërs in de afronding. "Dat is de reden dat we niet doorgaan", verzucht Ajax-middenvelder Christian Eriksen, één van de smaakmakers van Jong Denemarken. "We hebben meer dan genoeg kansen gehad, maar veel te weinig gescoord."

Teamgenoot Mike Jensen is het met Eriksen eens, al voegt hij er aan toe dat de Denen simpelweg te weinig gebracht hebben. "We hebben niet aan de verwachtingen voldaan. Zonde, want in onze tweede wedstrijd tegen Wit-Rusland (3-1, red.) speelden we erg goed. We waren het op één na beste team in deze groep."

Jong Denemarken, Jong Wit-Rusland en Jong IJsland eindigden met drie punten samen op een gedeelde tweede plaats, maar op basis van het onderlinge resultaat ging plek twee naar de Wit-Russen. Denemarken eindigde zelfs als laatste.

Eredivisie

gerelateerd