Robinho: "Neymar is niet de nieuwe Pelé"

23 juni 2011, 23:26   Bijgewerkt: 23 juni 2011, 23:37

Neymar hielp het Braziliaanse FC Santos woensdagavond met één treffer aan de overwinning in de finale van de Copa Libertadores tegen Penarol uit Uruguay (2-1). Het zorgde ervoor dat de heldenstatus van het 19-jarige wonderkind, die al met Pelé wordt vergeleken, nog grotere vormen aannam. AC Milan-aanvaller Robinho vindt dat de vergelijking met Pelé te ver gaat.

"Pelé is the King of Football. Elke jonge, donkere speler die bij Santos komt te spelen wordt de nieuwe Pelé genoemd, maar mensen moeten eens inzien hoe ongelofelijk moeilijk dat is. Pelé was een mythe. Er is niemand gelijkwaardig aan hem en niemand zal dat ook worden. Een nieuwe Pelé zal nooit geboren worden", liet de landgenoot van Neymar zich ontvallen aan Globoesporte.

"Elke speler moet zijn eigen historie schrijven", gaat Robinho verder. "Neymar is al aardig op weg om zijn eigen verhaal te schrijven. In korte tijd als professioneel heeft hij al enkele belangrijke prijzen gewonnen met Santos. En wij moeten op het veld alle vergelijkingen uit de weg gaan en ons gewoon op voetbal richten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen