Coach Oranje -17: "Dit nog nooit meegemaakt"

25 juni 2011, 09:52

Krankzinnig. Dat woord nam coach Albert Stuivenberg in de mond om de nederlaag van zijn ploeg Oranje -17 tegen de leeftijdsgenoten uit Mexico op het WK uit te drukken. De trainer zag zijn brigade vrijdag (lokale tijd) in het Mexicaanse Monterrey maar liefst 25 doelpogingen creëren, maar desondanks met 3-2 verliezen van het gastland. Nederland had een zege nodig om uitzicht te houden op de achtste finales.

“Volgens mij heb ik dit nog nooit meegemaakt. Dit is typerend voor ons toernooi. We hebben de kansen opnieuw niet benut”, zegt Stuivenberg tegen OnsOranje. “Ik kan de jongens alleen maar een heel groot compliment geven. Als je zo’n duel speelt tegen het thuisland, dat gesteund wordt door een uitverkocht stadion, dan heb je het gewoon geweldig gedaan. Dat we deze wedstrijd niet winnen is onvoorstelbaar.”

De uitschakeling is dan ook hard aangekomen in het Oranje-kamp, laat Stuivenberg weten. “De jongens zitten er doorheen en dat is logisch. We waren er zo dichtbij. Bij 2-2 hadden we aan één doelpunt genoeg”, weet hij. “Als je wint had dat bovendien een enorme boost kunnen opleveren en dan weet je nooit hoe het nog kan lopen in een toernooi. Helaas mocht het niet zo zijn.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen