Uruguay hangt uitschakeling boven het hoofd

9 juli 2011, 08:47   Bijgewerkt: 9 juli 2011, 09:14

Uruguay kent tot dusver een ongelukkige editie van de Copa America. Na twee duels wacht de ploeg van Luis Suarez in Argentinië nog altijd op de eerste overwinning in groep C. De halvefinalist van het WK van 2010 bleef vrijdagavond in Mendoza (plaatselijke tijd) in het groepsduel tegen Chili steken op 1-1.

Nadat beide ploegen bij een 0-0 stand de kleedkamers opzochten, was het Uruguay dat tien minuten na rust de score opende. Alvaro Pereira tekende op aangeven van Suarez voor de 1-0. Alexis Sanchez bracht de eindstand in de 65ste minuut op 1-1.

In de andere wedstrijd in poule C wist Peru met 1-0 te zegevieren over Mexico, dat door de tweede verliespartij al is uitgeschakeld. Met vier punten staan Chili en Peru er goed voor in groep C. Uruguay heeft tot nog toe twee punten bijeen weten te sprokkelen.