Japanse vrouwen stunten ook tegen Zweden

13 juli 2011, 22:38   Bijgewerkt: 14 juli 2011, 08:15

Japan blijft verrassen op het WK vrouwen in Duitsland. Nadat de Aziaten afgelopen weekend al te sterk waren voor het gastland, bonden ze woensdag ook tweevoudig wereldkampioen Zweden aan de zegekar. Na een stroef begin zegevierde Japan met 3-1 over de Scandinaviërs.

In de beginfase liep het nog niet zo bij Japan. Het land leed veelvuldig balverlies. Josefine Öqvist, die eerder dit toernooi nog opzien baarde door haar shirt te ruilen met een fan, strafte geklungel in de Japanse defensie in de tiende minuut af: 1-0.

Japan had maar weinig tijd nodig om die klap te boven te komen. Nahomi Kawasumi knikte negen minuten later van dichtbij binnen. Na de doelwissel maakte Japan het vervolgens af, met dank aan Hedvig Lindahl. De doelvrouw van Zweden maakte zowel bij de 2-1 van Homare Sawa als de 3-1 van Kawasumi een weifelende indruk. Het werd haar land, dat amper kon imponeren, fataal.

In de eindstrijd (zondag) treft Japan opnieuw een grootmacht in het damesvoetbal, namelijk de Verenigde Staten. De VS, evenals Zweden tweevoudig wereldkampioen, waren eerder op de dag in de halve finale te sterk voor Frankrijk. Het werd eveneens 3-1. De Fransen en Zweden spelen zaterdag om het brons.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen