Gasperini wil Inter aanvallend voetbal brengen

Koen Freriks
16 juli 2011, 12:12

Internazionale gaat een andere koers varen. De Italiaanse grootmacht won in 2010 nog de treble door vooral counters uitstekend uit te voeren, maar de nieuwe trainer Gian Piero Gasperini heeft een heel andere filosofie. De oefenmeester wil volle kracht vooruit.

"Ik wil hier de stijl invoeren die me ook veel succes heeft gebracht bij Genoa. Dat betekent dat ik uitga van een solide verdediging en een sterke voorhoede. Mijn voetbal is altijd aanvallend geweest en die ideeën wil ik graag overbrengen op Inter", vertelt hij.

Gasperini is een aanhanger van het moeilijke 3-4-3 systeem, dat bekend werd door het totaalvoetbal van Nederland. "We spelen met drie verdedigers als onze tegenstanders met twee spitsen spelen. Als ze met drie aanvallers spelen, stel ik vier verdedigers op", onthult hij.

In het seizoen 2009/10 was Diego Milito de gevreesde afmaker van Inter. Afgelopen seizoen verliep voor hem teleurstellend. Gasperini had de Argentijnse spits nog onder zijn hoede bij Genoa en is fan van hem. "Diego traint goed bij Argentinië. Als hij zo doorgaat, zal hij terugkeren als de kampioen die wij kennen." 

Ricky Alvarez, de grote aankoop uit Argentinië, zal ook een belangrijke rol krijgen. "Hij is erg getalenteerd en zal ver komen. Ik had hem al zien spelen op dvd's, maar van dichtbij is hij nog veel beter", looft Gasperini zijn aanwinst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen