Pothuizen: "Ik blijf bij NEC"

4 mei 2006, 01:17

Het kan snel gaan. Ruim een maand geleden kreeg Patrick Pothuizen nog te horen dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd. De verdediger overwoog vervolgens zelfs om een punt achter zijn loopbaan te zetten, maar inmiddels is alles anders. "Ik hoop deze week mijn handtekening te zetten onder een nieuw contract bij NEC", is de opvallende mededeling van de 33-jarige verdediger. FCUpdate.nl sprak met hem over de uitschakeling van NEC tegen Vitesse, de vrije val van de Nijmeegse club op de ranglijst en zijn toekomst.

Woensdag verloor NEC in de halve finale van de play-offs om een ticket voor de Intertoto van streekgenoot Vitesse. Na een 0-0 gelijkspel in Arnhem eindigde de return in Nijmegen in een 1-2 zege voor de ploeg van trainer Edward Sturing, waardoor NEC uitgespeeld is. De ploeg die in januari nog op de vierde plaats van de Eredivisie stond, grijpt overal naast. "We hebben het zelf weggegeven", vindt Pothuizen.

Het vertrek van Cees Lok was volgens Pothuizen geen reden voor de negatieve spiraal waarin NEC terecht kwam. "Na het vertrek van Lok pakten we de draad onder Ron de Groot goed op. We gingen aanvankelijk door met onze goede serie, maar op een gegeven moment kwamen we in een slechte periode terecht. In deze weken viel het dubbeltje steeds telkens nét de verkeerde kant op. Dat kan gebeuren."

In gesprek met het Algemeen Dagblad twijfelde Pothuizen openlijk over zijn toekomst als voetballer. "Ik weet nog niet of ik doorga met voetballen. Er is interesse van drie clubs uit de Gouden Gids Divisie, namelijk VVV, FC Den Bosch en De Graafschap. Daar ga ik over nadenken. Een eredivisieclub zie ik ook wel zitten. Maar misschien stop ik er wel helemaal mee", stelde de verdediger destijds.

Nu, ruim een maand na dato is alles anders. "Ik hoop deze week bij te tekenen", zegt hij. "De club is blijkbaar tevreden omdat ik weinig zeur en goed train. Waarom ze dat een maand geleden niet zagen? Tsja, dat weet ik ook niet. Dat zou je aan het bestuur moeten vragen. Ik ben in ieder geval blij dat ik nu kan blijven. Ik blijf hier graag, ik heb het hier goed naar mijn zin. Als het aan mij ligt, speel ik volgend seizoen nog steeds voor NEC."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen