Bondscoach Argentinië: "Noem dit geen mislukking"

17 juli 2011, 09:13   Bijgewerkt: 17 juli 2011, 09:19

Argentinië werd zaterdag in de kwartfinales van de Copa America na penalties uitgeschakeld door Uruguay. De sterrenploeg was er voorafgaand aan het toernooi nog zo op gebrand om in eigen land de beker te winnen. Toch weigert de bondscoach van de Argentijnen, Sergio Batista, te stellen dat het evenement op een fiasco is uitgedraaid door de voortijdige uitschakeling.

"Ik wil dit geen mislukking noemen. We hebben gewerkt voor hetzelfde doel, maar helaas zonder succes", liet Batista na afloop aan diverse Argentijnse media weten. "We hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen. Het mocht niet zo zijn. We moeten nu hard blijven werken om klaar te zijn voor het belangrijkste toernooi, namelijk het WK."

Luis Suarez was na afloop door het dolle heen en loofde zijn ploeggenoten, dat ze er in bleven geloven nadat Diego Perez al in de 38e minuut van het veld wed gestuurd. "Dit is een fantastisch moment voor ons. Na de rode kaart voor Diego Perez zijn we blijven vechten voor een goed resultaat en ik geloof dat we deze overwinning hebben verdiend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen