Ook Brazilië kan biezen pakken op Copa

17 juli 2011, 23:45   Bijgewerkt: 18 juli 2011, 00:06

Na Argentinië heeft ook Brazilië, de tweede topfavoriet voor de eindzege, de Copa America moeten verlaten. De Goddelijke Kanaries kwamen in hun kwartfinale tegen Paraguay geen moment in de problemen, maar verzuimden te scoren. Omdat dat vervolgens ook vanaf elf meter niet lukte, won Paraguay.

De allesbeslissende strafschoppenserie stond symbool voor de hele wedstrijd. Wat Brazilië ook probeerde, de bal ging er niet in. Twee strafschoppen gingen hoog over, eentje werd gered door de uitblinkende Paraguayaanse doelman Justo Villar en eentje, de vierde en laatste, werd naast geschoten door Fred. Paraguay miste ook één keer, maar had aan twee treffers vanaf elf meter genoeg om te kunnen juichen.

Dat Paraguay de strafschoppenserie haalde, was een klein wonder. Brazilië speelde niet groots, maar kreeg wel voldoende kansen om te scoren. Op één of andere manier kon óf doelman Villar of een Paraguayaanse verdediger echter altijd net op tijd een hand, voet of hoofd achter de bal krijgen. Paraguay stelde daar zelf helemaal niets tegenover, maar vocht zich de 120 minuten door. Soms zelfs letterlijk, want in verlenging kregen Leiva Lucas en Antolin Alcaraz rood na een heet opstootje.

Brazilië kon het zichzelf verwijten dat het niet scoorde en maakte er daarna vanaf elf meter een potje van. Iedere Braziliaan keek na zijn misser boos naar de losliggende grond rond de penaltystip, maar Paraguay scoorde wél twee keer en bereikte zo de halve finale. Peru en Uruguay deden dat eerder al door respectievelijk Colombia en Argentinië uit te schakelen, Chili en Venezuela spelen de laatste kwartfinale.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen