Uruguayaan Lodeiro: "Zitten in een boost"

18 juli 2011, 13:55

Uruguay was zaterdag verantwoordelijk voor een enorme stunt op de Copa America. De nummer vier van het afgelopen WK in Zuid-Afrika was in de kwartfinale na strafschoppen te sterk voor gastland Argentinië, de grote favoriet voor de eindzege.

Omdat ook Brazilië inmiddels van het toneel verdwenen is, lonkt het goud voor Uruguay. De andere halve finalisten zijn Peru, Paraguay en Venezuela.

Nicolas Lodeiro staat te kijken van het succes van zijn ploeg, zegt hij op de website van Ajax. "We zijn ver gekomen op het WK en die verwachting willen we hier ook waarmaken. Maar het lag nooit in de lijn der verwachting dat we Argentinië al zo vroeg in het toernooi zouden tegenkomen. We zitten in een boost nu wij, dat kleine land Uruguay, van het grote Argentinië hebben gewonnen. Je weet nooit waar dit eindigt."

Zelf kwam Lodeiro niet in actie tegen Argentinië, maar in de groepsduels kreeg de Ajacied telkens wel speelminuten. Hij voelt zich daardoor zeker geen buitenbeetje. "Ik heb wel het gevoel dat ik volwaardig lid van het team ben. Bondscoach Oscar Tabarez betrekt mij overal bij en ik maak echt deel uit van het team. Ik heb ook wel het idee dat ik nog speelminuten zal maken", aldus de kleine middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen