Van der Sar: "Oranje geen favoriet voor WK"

4 mei 2006, 13:43

Edwin van der Sar ziet het Nederlandse elftal niet als favoriet voor de wereldtitel. Volgens de doelman van Manchester United zou het voor Oranje al een goede prestatie zijn om, net als in 1998, de halve finale te bereiken. "Als we daar in slagen, zou ik dik tevreden zijn", aldus de doelman op de officiële website van de FIFA.

Van der Sar is één van de weinige spelers uit de huidige Oranje-selectie die ook acht jaar geleden, tijdens het WK in Frankrijk, van de partij was. Nederland haalde in dat toernooi de halve finale, waarin Brazilië na strafschoppen te sterk was. Dat blijft een bittere pil, vindt Van der Sar. "In 1998 had ons team alles: ervaring, jeugd, een goede verdediging en een goede aanval. We waren destijds ontzettend dicht bij een plaats in de finale. Toen we uiteindelijk verloren, was ik er goed ziek van."

Nu, acht jaar later, zou Van der Sar tekenen voor een herhaling van 1998. "Ik zie ons niet als de grote favoriet. We hebben een goede ploeg met ervaren krachten en jonge talenten, maar we horen niet bij de topfavorieten. Argentinië, Brazilië, Italië en Spanje zijn voor mij de grootste kanshebber. Daarna komt een groep van vier of vijf landen, waar wij ook bij horen. Als wij met dit team de halve finale behalen, zou dat al een prestatie van formaat zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen