Suarez helpt Uruguay aan Copa America

24 juli 2011, 22:59   Bijgewerkt: 24 juli 2011, 23:21

Uruguay heeft zondag voor de vijftiende keer beslag weten te leggen op de Copa America. In de finale van het Zuid-Amerikaanse landentoernooi was de ploeg van bondscoach Oscar Tabárez met 3-0 te sterk voor Paraguay. Luis Suarez hielp de Uruguayanen aan de winst door voor de openingstreffer en een assist te tekenen.

Uruguay wist vooraf dat het geschiedenis kon schrijven als het erin zou slagen om zich tot kampioen van Zuid-Amerika te kronen. Dan zou het als enige land namelijk vijtien keer de cup hebben gewonnen. Tot vandaag moest de heerschappij met Argentinië gedeeld worden, dat de prestigieuze beker veertien keer voor zich opeiste.

Paraguay bracht in de slotfase nog Borussia Dortmund-spits Lucas Barrios binnen de lijnen, maar de aanvaller wist zijn titel met Borussia in de Bundesliga geen passend vervolg te geven. In plaats daarvan gooide het duo Suarez-Forlan het duel definitief in het slot. De spits van Liverpool, die in de halve finale Peru met twee treffers eigenhandig de nek omdraaide (2-0), bereidde in de laatste minuut voor op Forlan, die het feest voor het land met slechts  4 miljoen inwoners compleet maakte: 3-0. Het sprookje waarop Tabárez na de uitschakeling van gastland Argentinië gehoopt had, is daarmee compleet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen