"Natuur hier net zo mooi als Nederlands voetbal"

27 juli 2011, 20:50

Voor AZ gaat het nieuwe seizoen morgen (donderdag) officieel van start. In de derde voorronde van de Europa League treden de Alkmaarders in eigen huis aan tegen FK Jablonec. Frantisek Komnacky, de coach van de Tsjechische tegenstander, is onder de indruk van de brigade van zijn collega Gertjan Verbeek.

“Ik heb zaterdag de wedstrijd tegen Kayserispor bezocht. Het was leuk om eens in Nederland te zijn, maar ik was niet blij met wat ik zag”, zegt Komnacky op AZ.nl. “AZ speelde ontzettend goed en won zeer terecht. Ons uitgangspunt is daarom om hier niet te verliezen. Ja, met een 1-1 gelijkspel ben ik heel erg tevreden.”

Komnacky heeft er ook vertrouwen in dat het zover kan komen. “Ik denk dat onze verdediging de aanval van AZ kan hebben. Ik vertrouw erop dat we vanuit een gesloten organisatie onze kansen zullen krijgen. In ons achterhoofd weten we de aanvallende kracht van AZ.”

Op de persconferentie liet Komnacky zich overigens bijzonder enthousiast over het Nederlandse landschap. “Vanuit de bus zag ik prachtige natuurlandschappen. De natuur is hier net zo mooi als het voetbal dat Nederlanders spelen. Iedereen in Tsjechië weet dat dit een prachtig land is. Maar even voor de duidelijkheid: we zijn niet naar Alkmaar gekomen om vakantie te vieren”, besluit de tacticus strijdlustig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen