Twente en Ajax oneens over rood Berghuis

31 juli 2011, 00:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor scheidsrechter Pol van Boekel is het misschien maar goed dat FC Twente zaterdag de Johan Cruijff Schaal won. Als dat niet was gebeurd, had heel Enschede en omstreken namelijk waarschijnlijk gewezen naar een moment vlak na rust, toen Steven Berghuis naar de grond ging na een tackle van Ajacied Nicolai Boilesen.

Heel Twente claimde een strafschop, maar Van Boekel dacht aan een fopduik. Hij gaf de aanvaller geel en omdat hij voor rust ook al een prent aan zijn broek gekregen had, moest Berghuis inrukken. "We dachten een penalty te krijgen, maar in plaats daarvan kregen we een rode kaart. Dat is nogal een verschil, zoiets gooit de wedstrijd volledig op zijn kop", zegt Twente-aanvoerder Peter Wisgerhof tegen FCUpdate.nl.

Volgens Wisgerhof was het absoluut een penalty. "Kijk maar naar het been van Steven, daar zit een enorme bloeduitstorting op. Hij is dus sowieso geraakt. Maar misschien ging hij iets te mooi naar de grond, dat kan", aldus de verdediger.

De vermeende dader Nicolai Boilesen denkt er anders over. "Volgens mij was het geen penalty, ik trok mijn been net op tijd in. We raakten elkaar, maar dat kwam omdat zijn been naar die van mij ging, niet andersom. Hij zocht mijn been echt op."

Wie er ook gelijk heeft, Wisgerhof maalt er niet meer om. "Ach, gelukkig hebben we in ieder geval gewonnen. En die rode kaart heeft toch geen consequenties voor de competitie, alleen voor een eventuele volgende Johan Cruijff Schaal. En dat zou ik prima vinden, want als we volgend jaar weer deze wedstrijd spelen betekent dat in ieder geval dat we dit jaar minimaal één prijs pakken", lacht de aanvoerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen