Adriaanse: "Verloren als voetbal jurysport was"

31 juli 2011, 08:00

Co Adriaanse is uitstekend begonnen aan zijn dienstverband bij FC Twente. De Amsterdammer leidde de Tukkers zaterdag, ondanks dat zijn ploeg bijna één helft een man minder had, naar de Johan Cruijff Schaal. Ajax werd met 2-1 verslagen. Adriaanse toonde zich na afloop tevreden met het resultaat.

“Als ik het kort zou moeten samenvatten: het beste team wint niet altijd”, vertelde Adriaanse, doelend op het gegeven dat Ajax de betere ploeg was. “Als voetbal een jurysport zou zijn geweest, hadden we verloren. Aan de ene kant heb ik prachtige dingen gezien, zoals de treffer van Bryan Ruiz en ook Nikolay Mihaylov was met enkele prima reddingen belangrijk voor ons. Daarnaast werd er goed verdedigd en mentaal waren de jongens ijzersterk.”

En dan de minpunten. “Aan de andere kant stonden we wel continu onder druk. Het leek wel of het voor de meesten een tandje te snel ging, waardoor we ook niet goed onder de druk uit kwamen. Ik was onder de indruk van het spel van Ajax. Toch ben ik blij met deze eerste prijs, ook omdat we niet helemaal compleet waren.”

Twente dankte de zege aan Bryan Ruiz, die met een fraaie actie voor de 2-1 zorgde. “Bryan was enorm belangrijk. Hij blijft altijd rustig en is weergaloos. Als coach ben je blij met zo’n speler in je team“, besloot Adriaanse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen