Redan: "Ik toon mijn handelsmerk: scoren"

5 mei 2006, 10:37

Als Iwan Redan komende zomer eens terugblikt op het seizoen dat achter hem ligt, zal hij zich vermoedelijk eens afvragen wat er in hemelsnaam allemaal gebeurd is. De spits raakte na een poosje uit de gratie bij Willem II, waarna hij stad en land afzocht naar een nieuwe club. Stages bij Preston North End, Sheffield Wednesday en Ipswitch Town liepen echter op niets uit en de Tilburgse clubleiding weigerde hem te laten vertrekken naar concurrent ADO.

Half februari werd Redan plotseling weer in genade aangenomen bij Willem II. De 25-jarige spits werd toegevoegd aan de selectie van trainer Zwamborn en niet veel later maakte hij zijn rentree in het Tilburgse elftal. Toeval of niet, maar mede dankzij de rentree van Redan ging het plotseling veel beter met de Tricolores. Hoewel de nacompetitie niet meer te ontlopen viel, ging de Brabantse ploeg plotseling aanmerkelijk beter spelen. Redan scoorde bovendien aan de lopende band en inmiddels praat iedereen vol bewondering over het Tilburgse aanvalsduo Redan/ Dembele. Het kan verkeren.

"Persoonlijk gaat het heel lekker", zegt Redan dan ook in het AD. "Ik heb toch weer mijn gelijk gekregen. Ik ben blij weer deel uit te mogen maken van het team en mijn handelsmerk te kunnen tonen: scoren. In de competitie heb ik acht doelpunten gemaakt en in de play-offs ook alweer twee. Ik loop bijna één op één", zegt hij trots. "En dan moet je ook niet vergeten dat ik zes wedstrijden op de bank ben begonnen", voegt hij nog even snel toe.

Genoeg redenen dus om tevreden te zijn, vindt Redan. "Als we ook nog eens Willem II in de Eredivisie houden, ben ik absoluut tevreden. Laten we vanavond, tegen De Graafschap, maar een belangrijke stap zetten. Dan kunnen we het vervolgens dinsdag in eigen stadion afmaken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen