Platje: "NEC is als buitenland, zonder mooi weer"

3 augustus 2011, 08:47   Bijgewerkt: 3 augustus 2011, 08:58

Melvin Platje heeft dit seizoen de zware taak om Björn Vleminckx op te volgen bij NEC. Geen gemakkelijke opgave, maar de 22-jarige spits maakt zich niet al te druk. Hij geniet voorlopig vooral van zijn eerste weken bij de ploeg uit Nijmegen.

NEC is niet te vergelijken met zijn vorige club Volendam, heeft Platje gemerkt. "Bij NEC voelt het net of ik in het buitenland speel. Alleen dan zonder het mooie weer", zegt hij in Voetbal International. Met NEC kende hij een goede aanloop naar het seizoen. "Een voorbereiding is nooit heel leuk, maar nu is het goed bevallen. We deden alles met de bal. Ik heb ook een goed gevoel bij deze trainer. Ik kon uit meer clubs kiezen, maar na een gesprek met Alex Pastoor had ik mijn keuze gemaakt."

Door zijn spel en gedrag bij FC Volendam groeide Platje de laatste jaren uit tot cultheld. De spits is daar niet echt mee bezig. "Ik ga gewoon lekker voetballen en het niet moeilijker maken dan het is. Als een trainer me voor de wedstrijd tien taken meegeeft, ben ik op het veld er alweer zes vergeten", aldus de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen