Kolkka: "Willem II is bijzonder voor me"

3 augustus 2011, 14:37

Hij moest deze zomer weg bij NAC Breda en overwoog even om zijn loopbaan te beëindigen, maar Joonas Kolkka heeft toch nog een nieuwe club gevonden. De ervaren Fin gaat aan de slag bij zijn jeugdliefde, het gedegradeerde Willem II.

"Willem II was mijn eerste club in het buitenland. Dat is iets bijzonders. Ik heb hier een goede tijd gehad. Super dat ik weer terug kon komen. Je kan het thuiskomen noemen, het is ieder geval makkelijk binnenlopen. Met assistent-trainer John Feskens heb ik nog gespeeld, met technisch directeur Marc van Hintum ook en er werken nog veel dezelfde mensen", zegt hij op de site van managementbureau SEG.

Kolkka speelde in het verleden drie seizoenen voor Willem II en kwam daarna uit voor achtereenvolgens PSV, Panathinaikos, Borussia Mönchengladbach, Crystal Palace, ADO Den Haag, Feyenoord en NAC Breda. In de herfst van zijn carrière wil hij Willem II helpen met de wederopbouw na de degradatie naar de Jupiler League.

"Willem II heeft geen goede tijd achter de rug, financieel en sportief. Nu is het tijd om de club in de Eerste Divisie weer op te bouwen. Dat is een behoorlijk proces, dat heeft tijd nodig. Promoveren zou fijn zijn, maar het hoeft niet per se. Het is ook niet gemakkelijk. Iedereen hoopt daarop. Financieel is er niet veel mogelijk en veel andere clubs hebben ook ambities. Alles moet dan kloppen. Hopelijk kan ik helpen en mijn steentje bijdragen. Natuurlijk heb ik mijn beste jaren achter de rug, maar ik kan veel jonge jongens helpen. Ik moet mijn ervaring overbrengen en als voorbeeld dienen. Daar heb ik veel zin in", aldus de 98-voudig international van Finland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen