CL: Standard en Rosenborg liggen eruit

3 augustus 2011, 22:12   Bijgewerkt: 4 augustus 2011, 00:59

Standard Luik speelt dit seizoen niet in de Champions League. De Belgen moesten, na het 1-1 gelijkspel van vorige week op het eigen Sclessin, woensdag in Zwitserland sowieso scoren tegen FC Zürich om uitzicht te houden op een plaats in de vierde voorronde. Dat lukte echter niet. Les Rouches verloren met 1-0.

Al na twintig minuten werd de jacht op het belangrijke uitdoelpunt voor Standard een stuk moeilijker doordat Yoni Buyens direct rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken Zürich-speler. Het leidde bovendien tot een strafschop tegen. Sinan Bolat keerde de elfmetertrap van Mehmedi, het slachtoffer, echter verdienstelijk. Na rust moest de doelman van Standard zich alsnog gewonnen geven tegen Mehmedi. Hij liet zich verrassen door een stiftbal van de aanvaller van de Zwitsers.

FC Zürich trok de 1-0 over de streep en daardoor mag die club door naar de vierde, tevens laatste, voorronde. Standard Luik gaat verder in de Europa League.

Dat geldt ook verrassend voor Rosenborg BK. Tegen Viktoria Plzen slaagden de Noren er niet in de schade uit de thuiswedstrijd (1-0 verlies) weg te poetsen. In Tsjechië gingen ze met 3-2 de bietenbrug op. APOEL Nicosia bekerde wel door. De ploeg uit Cyprus zegevierde in Slowakije met 2-0 bij Slovan Bratislava. De eerste wedstrijd tussen beide formaties eindigde vorige week in een doelpuntloze remise.