AZ na remise verder in voorronde Europa League

Ger
4 augustus 2011, 22:25   Bijgewerkt: 4 augustus 2011, 23:16

AZ is doorgedrongen tot de vierde en laatste voorronde van de Europa League. De equipe van trainer Gertjan Verbeek speelde donderdagavond in Tsjechië gelijk tegen FK Jablonec: 1-1. Dat was na de 2-0 thuiszege meer dan genoeg om verder te gaan.

De Alkmaarse ploeg mocht het zichzelf aanrekenen dat de return geen overwinning opleverde. Hoewel de Tsjechen in de stromende regen vol goede moed begonnen, hield AZ eenvoudig stand. De bezoekers zelf verzuimden diverse dotten van kansen te verzilveren. Het enige doelpunt van AZ viel op slag van rust. Charlison Benschop liet zich bejubelen na een bekeken schuiver.

Diep in de tweede helft van het matige duel kwam Jablonec op gelijke hoogte. Keeper Esteban, die geen sterke indruk maakte, had geen antwoord op een uithaal van Lubos Loucka. Verder liet het slordige AZ, dat de Eredivisie zondag begint met een zware thuiswedstrijd tegen PSV, het niet meer komen. Vrijdag is in Nyon de loting voor de play-offronde voor de Europa League.