PSV treft SV Ried, AZ tegen Aalesunds

5 augustus 2011, 13:54   Bijgewerkt: 5 augustus 2011, 14:05

PSV en AZ kunnen tevreden zijn over de uitkomst van de Europa League-loting. De teams nemen het in de laatste voorronde van het Europese bekertoernooi op tegen respectievelijk SV Ried (Oos) en het Noorse Aalesunds FC.

PSV en AZ hadden het daarmee veel slechter kunnen treffen. Ried is een vrij kleine club, die vorig seizoen als vierde eindigde in Oostenrijk. In de vorige voorronde van de Europa League was de ploeg verrassend te sterk voor Bröndby IF uit Denemarken.

Aalesunds FK, de tegenstander van AZ, werd vorig seizoen vierde in de Noorse competitie. De ploeg debuteerde vorig jaar in Europa en verloor toen zijn eerste de beste wedstrijd tegen Motherwell. Dit seizoen was de ploeg in Europees verband al te sterk voor Neath (Wales), Ferencvaros (Hon) en het Zweedse Elfsborg.

PSV speelt eerst thuis, voor AZ staat eerst een uitwedstrijd op het programma. De heenwedstrijden zijn op donderdag 18 augustus, de returns een week later.

Schalke 04, met Klaas-Jan Huntelaar, ontmoet HJK Helsinki. Coach Martin Jol speelt met Fulham tegen Dnipro, Red Bull Salzburg ontmoet Omonia Nicosia. Anderlecht krijgt het zwaar. De Belgen ontmoeten het sterke Bursaspor uit Turkije.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen