Scholes scoort in ruim gewonnen afscheidsduel

Ger
6 augustus 2011, 00:05

Paul Scholes heeft met een ruime overwinning afscheid genomen als profvoetballer. De middenvelder was met Manchester United in zijn afscheidsduel op Old Trafford veel te sterk voor het Amerikaanse New York Cosmos: 6-0.

Scholes opende zelf na negen minuten spelen de score. Voor de pauze verdubbelde Wayne Rooney de marge. De Engels international was donderdag nog actief op de afscheidsavond van Edwin van der Sar in de Amsterdam ArenA. In de tweede helft liep United verder weg dankzij treffers van Anderson, Danny Welbeck en Mame Biram Diouf (2).

De equipe van manager Alex Ferguson komt zondag voor het eerst dit seizoen in een officiële wedstrijd in actie. In de strijd om de FA Community Shield is stadsrivaal Manchester City de tegenstander.