Spelers Genk eisen uitleg van Vercauteren

9 augustus 2011 – Het aanstaande vertrek van coach Franky Vercauteren heeft bij de spelers van Racing Genk voor veel onbegrip gezorgd. De oefenmeester staat op het punt om een lucratief contract te tekenen bij Al-Jazira Club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Aanvoerder David Hubert van Racing Genk, de kampioen van België, is not amused, zeker omdat de clubleiding onlangs de spelers een transferverbod oplegde. "Het is niet aan ons om de trainer te veroordelen. Als je vier of vijf keer zoveel geld kunt verdienen, zouden er veel zo reageren. Maar het klopt dat de club een transferverbod heeft afgekondigd waar ook de trainer achterstond. Als hij dan zelf vertrekt kan ik me voorstellen dat sommige spelers daar vragen bij hebben of gefrustreerd rondlopen. De trainer is ons een uitleg verschuldigd", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Een vertrek van coach zou, vlak voor de dubbele ontmoeting met Maccabi Haifa in de play-off van de Champions League, zeer ongelegen komen. "Als hij weggaat is dat op het slechtst denkbare moment", vindt Hubert. "De twee duels tegen Haifa moesten zowat het hoogtepunt worden van de het werk dat er het voorbije jaar is geleverd. Het zal zaak zijn de knop zo snel mogelijk om te draaien. Ook in het geval als hij toch nog zou blijven. Dan is het aan de trainer om de knop in zijn hoofd om te draaien."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd