Ryo krijgt werkvergunning en is 'Gunner'

9 augustus 2011, 18:13   Bijgewerkt: 9 augustus 2011, 22:33

Ryo Miyaichi blijft definitief bij Arsenal. Het Japanse talent (18) heeft dinsdag een werkvergunning gekregen, wat inhoudt dat hij vanaf dit seizoen wedstrijden mag spelen voor de Londense topclub.

Miyaichi speelde in de eerste helft van dit kalenderjaar op huurbasis voor Feyenoord. De Rotterdamse club hoopte de onbevangen aanvaller ook voor dit seizoen te huren, maar Arsenal-coach Arsene Wenger was tijdens de voorbereiding dusdanig onder de indruk van Miyaichi geraakt dat hij hem voor The Gunners wilde behouden. Maar omdat Miyaichi geen A-international is, kon hij niet direct een werkvergunning krijgen.

Een speciale commissie van de Engelse voetbalbond zat dinsdag om de tafel met Arsenal en Wenger om te kijken of er een uitzondering te maken is. Tijdens het onderhoud liet Wenger onder meer weten Miyaichi als een ‘buitengewoon talent’ te zien. De Japanse voetbalbond onderstreepte dat, waarop het panel van de FA uiteindelijk overstag ging en Miyaichi een werkvergunning aanbood.

“We zijn heel blij met dit nieuws”, aldus Wenger op de website van Arsenal. “Dit voelt net alsof we een nieuwe speler hebben vastgelegd. Ryo heeft keihard gewerkt in de voorbereiding en heel goed gepresteerd.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen